Wereld Diabetesdag

14/11/2022

1 op 10 personen heeft diabetes.

1 op 3 weet nog niet dat hij/zij diabetes heeft.

Elke 17 minuten krijgt iemand de levenslange diagnose diabetes.

Diabetes komt meer en meer voor en manifesteert zich op jongere leeftijd. Het is hoog tijd om het tij te doen keren.

Daarom lanceert de Diabetes Liga naar aanleiding van Wereld Diabetes Dag (14 november) gedurende de ganse maand november een campagne rond preventie, screening en vroeg detectie van diabetes type 2.

Door een gezonde leefstijl en screening kunnen personen met een verhoogd risico op diabetes type 2 een aanzienlijk aantal gezonde levensjaren winnen. Preventie en vroeg detectie hebben het potentieel om niet alleen diabetes maar tevens bijkomende complicaties te voorkomen of te vertragen.

De campagne richt zich naar de burger om zijn gezondheidsrisico alsook zijn huidige leefstijl onder de loep te nemen. Op www.diabetes.be/mijnrisico kan men zijn risico op diabetes type 2 berekenen en krijgt hij persoonlijk advies met tips voor een gezondere leefstijl.

Ook ons diabetesteam zet in op preventie. Zo zal er op alle beeldschermen in ons ziekenhuis een powerpoint rond preventie van diabetes getoond worden. In de communicatiegang op de eerste verdieping voorziet het diabetesteam informatie over diabetespreventie en algemene informatie.

De diabetesliga zal op 14/11/2022 met een standje staan waar u terecht kan voor informatie betreffende diabetes.

Tevens zetten we onze patiënten deze week in de bloemetjes met een attentie.